Thursday, July 31, 2008

Zivot sa pocita na minuty a sekundy

Ahojte moji priatelia. Opat po case zdravim z Lee Abbey. Je zamnou jeden mesiac a par dni, ani verit sa mi nechce. Dnes som bola kupit leaving book, je to zvlastny pocit. Leaving book mame kazdy a vzdy ked niekto odchadza, tak tam nieco napise, prip. necha adresu, kontakt alebo nieco mile. Citim sa tu dobre, ako doma. Opat som sa naucila ze zivot sa ma viac pocitat na sekundy a minuty, nie na hodiny a dni, mesiace. Tu clovek moze vyuzit kazdy jednu minutu aby sa obohatil a aby prijal pozehnanie, pretoze to tu ciha na kazdom kroku :}. Stale sme vsetci busy, ale to nevadi. Naozaj, niekedy si musis vybrat ci sa chces najest a mat krasny cas s priatelmi, clenmi komunity pri cajiku so zakuskom, alebo sa radsej pojdes osprchovat a natiahnut sa na postel pretoze citis ze po celom dni je toho dost. Tak vam poviem, ja si vyberam na 90 percent stretnutie s ludmi a nikdy som to neolutovala. Je to nesmierny Bozi dar ze sme tu a ze si mozeme navzajom sluzit. Vcera som bola v prayer room v Carol a modlili sme sa, zdielali. Tu sa neda nic skryt a to je mozno niekedy na nervy, ale aj dobre v istom zmysle. To je zivot.






Pred tyzdnom sme boli cela komunita na plazi, mali sme veceru tam, potom sme opekali marshmallows a nahanali sa po plazi, rozpravali, mali sme vyborne pocasie a cas na oddych. Vcera vecer sme napr. mali Open House, to znamena, ze niektore domacnosti boli uplne pristupne a hocitko z komunity mohol prist, nieco sa zahrat, pokecat pri caji, alebo len tak sa spoznat a zabavit. Vcera vecer sme mali rozluckovu party vo vezi do neskorej noci, lucili sme sa d Damaris, Simnone, Anne Christine, je to smutne v istom zmysle, ale aj plne nadeje. Odchadayju domov po rodku. Caka to aj mna ked budem sa lucit. Zajtra hrame opat Padox, je to taka hra, hybrid medzi kriketom a neviem cim, ale je to sranda, naucila som sa odbijat lopticku s bejbalovou palicou :} POcas letnych praznim hrame tuto hru s Campon Lee Abbey, ktory tento rok oslavuje 60 rokov, takze nas caka este par zapasov. Prvy sme ako komunita prehrali, tak dufam ze druhy vyhrajeme. V utorok nas caka dalsia repriza nasej Summer show - Out of the Box.

Monday, July 7, 2008

Spokojnost

ahojte :} len nedavno som sa vratila z bowlingu, boli sme ako House team spolu, dobre sme sa bavili. To sa mi tu paci, je tu praca, ale aj si vieme ti isti ludia spolu oddychnut. Bolo nas tam asi 15 ludi, fakt velka partia. Inak moje dni su uplne super, cim dalej tym, lepsie. Dakujem ze namna myslite na modlitbach, to citim velmi, DAKUJEM. Neprestavajte, potrebujem vas. Dnes sa mi stalo ze som zabudla ze mame prestavku, cize elevenses, a potom som isla sama, trosku smutno mi bolo, ale co sa stalo. Bol tam jeden taky David {zdavim Mareka Ilenina :} a dal sa somnou do reci pri kave, lebo som tam sedela jak sirota podhradskych. Slovo dalo slovo, hned sme nasli spolocnych znamych a tak som nakoniec dostala pozvanie ucinkovat v summer show, samozrejme ze som to s radostou prijala. Toto je pre mna dovod na radost, lebo okrem prace je dobre robit aj nieco ine, samozrejme ze mam skupinku, mam svoj cas na studium, ale toto mi je tak srdcu blizke ze som si zvysok dna spievala. Cez obed sme uz nacvicovali, budem tancovat, to je iba taka sranda, ale zajtra mame stretnutie zase a velmi sa na to tesim.
V podstate komunita funguje tak, ze asi polovca je tu min na rok - ti maju cervene vizitky a my co sme tu na 3 mesiace ako summer workeri, mame zelene, takze sa vieme aj lahko rozoznat. V komunite je nas devedesiat, 20 narodnosti. Sme ubytovani velmi pekne, niektori sami - ti co su na dlhsie a niektori sharuju izbu, ziaden intrak, velmi pekne to tu je. Mame komunitnu kuchynu a v nej hojnost, obyvacky so vsetkym co ma byt, no proste ako velka rodina, a aj tak sa tu zije, aj veselo, aj modlitby, minule sme tancovali, ved preco nie :}. Vekovy priemer je tazko povedat, mame tu aj 16rocnych, aj 80, ale v priemere je to asi 25 rokov, vacsionou studenti z univerzit a tak, gap year a ini. Sme rozdeleni do timov, kichen team, house team, Baecon team, host team a ine. Mame rozne aktivity a moznosti, su uzasne. Dnes som bola s par ludmi na plazi, macali sme sa do polovicky stehien v mori a preskakovali prichadzajuce vlny, vela sme sa nasmiali. Zachranovali sme jellyfish - meduzy a tak, fotili sa. Tak teraz je uz neskora noc, mala by som ist spat, zajtra mam Induction Programme. Boh vas zehnaj.